Често задавани въпроси

За инфорамция за качеството на предоставяните услуги от Булсатком ЕООД натиснете тук.

Услугата “Мобилен телефон от Булсатком” ще е достъпна във всички големи населени места в България и в част от по-малките. Ако искате да сте напълно сигурни, че услугата се предлага във вашето населено място, се свържете с Центъра за обслужване на клиенти на номер *4800.

Предвиден е механизъм за защита на потребителите в случай на непрекъсване на разговор, поради пропуск или грешка. Разговорите в мрежата се прекъсват автоматично след изтичане на около 1 час от започването им. В случай на избиране на телефонен номер, осъществяване на връзка и последващ пропуск за прекратяване на връзката от страна на потребител, повикването се отчита и се отразява и тарифира в реалната му продължителност, независимо дали е бил осъществяван разговор между двете страни.

Кредитен лимит е сума, в рамките на която имате възможност да провеждате разговори и да ползвате услугите, без допълнително обезпечение. Кредитният лимит се смята за достигнат, когато сумарно дължимите суми по всички SIM карти достигнат или надминат определения размер на кредитния лимит.
В кредитния лимит се включват:

  • Дължими суми по издадени фактури
  • Текущо потребление по всички SIM карти

Ако желаете да увеличите сумата на своя кредитен лимит, можете да внесете депозит по ваш абонатен номер или да подадете писмено искане в магазин от търговската мрежа.

Булсатком информира потребителя при наближаване на определения му кредитен лимит, освен в случаите, когато достигането на кредитния лимит е:

  • Осъществено в роуминг и Булсатком не разполага към този момент с информация за ползваните услуги от потребителя или
  • При разговори/потребление, за които/което е необходимо допълнително технологично време за и са/е в процес на обработка.

При надвишаване на кредитния лимит потребителят е длъжен да заплати всички дължими суми за ползвани услуги, включително и тези надхвърлящи определения кредитен лимит. Причината за евнтуалното надхвърляне на кредитния лимит е, че таксуването се извършва след приключването на разговора.

Скоростта за връзката към Интернет през мобилно устройство (смартфон, таблет или лаптоп) зависи от модела и настройките на устройството или използвания модем, от характеристиките на мрежата за достъп на Булсатком и нейното покритие.
Максималната скорост в мобилната мрежа на Булсатком е 14 Mbit/s.

Булсатком IPTV e телевизия на всички устройства – телевизор с помощта на IPTV Box, smart Телевизор, компютър, таблет и смартфон. Платформата е интерактивна което осигурява допълнителни услуги като достъп до видеотека, запис на предавания, телевотинг и др.

  • Възможност за “гледане” на всички устройства: телевизор с помощта на IPTV Box, smart Телевизор, компютър, таблет и смартфон.
  • Високо качество на картината.
  • По-висок брой HD канали.
  • Видеотека : Възможноста за предоставяне на каталог с видео съдържание което да е достъпно на потребителя по всяко време.
  • Интерактивност: Булсатком IPTV предоставя уникалната възможност за обратна връзка. Например: Провеждане на анкета или гласуване за любимо предаване.
  • Възможност за отложено гледане, Пауза на предаване или Запис на предаване.

Да, за да гледате Булсатком IPTV е нужно да имате постоянна интернет свързаност. Необходимите скорости на интернета са следните: за смартфон – 200 Kbps, за таблет – 850 Kbps, за SD TV на телевизор или компютър – 2.5 Mbps., за HD TV на телевизор или компютър – 9.5 Mbps.

За да станете абонат на Булсатком IPTV, трябва да дадете заявка на телефон *4800 за всички оператори по тарифния план на абоната или да посетите някой от нашите офиси. Оборудването IPTV Box може да ползвате без закупуване /срещу подписване на срочен договор/ или да закупите.

Да, можете но е необходимо да инсталирате приложение предназначено за Вашият smart Телевизор. Цените на пакетите за smart Телевизор са същите като за Булсатком IPTV box. Приложенията за smart Телевизори са в процес на разработка.

Да, можете но е необходимо Вашият компютър да отговаря на на определени изисквания публикувани на сайта. Използването на приложението е безплатно и ще “гледате” пакетите активирани на основния приемник/сателитен или IPTV Box/. Приложението за компютър е в процес на разработка. Използването на приложението изисква регистрация на сайта на Булсатком.

Да, можете но е необходимо Вашите смартфон и таблет да отговаря на на определени изисквания публикувани на сайта. Използването на приложението е безплатно и ще “гледате” пакетите активирани на основния приемник/сателитен или IPTV Box/. Приложенията за Android и iOS ще откриете съответно в Google Play и App Store. Използването на приложението изисква регистрация на сайта на Булсатком. Броя на устройствата на които можете да инсталирате приложение е 5, но едновременно могат да се използват толкова, колкото приемници/сателитен или IPTV Box/ има активирани/платени/.

Предоставянето на допълнително съдържание при Булсатком IPTV е неограничено. Освен възможност за предоставяне на каталог от филми и видеоклипове. Оператора може да предложи на потребителя и запис на любими предавания, спортни събития или концерти.

Разликата ще се състои в това, че при Булсатком IPTV, освен всички канали достъпни за приемане чрез сателитната телевизия на Булсатком, ще има и много допълнително съдържание и канали, които ще бъдат достъпни.

Допълнителното съдържание ще е изцяло свързано с потребителския интерес, при Булсатком IPTV има директна възможност за мониторинг на зрителския интерес, за да се проследи какъв тип продукции ще бъдат интересни на нашите потребители.

Освен съдържанието, което ще бъде добавяно всекидневно от нашия екип, IPTV предоставя възможност за запис на любимо предаване, отложен старт или запис в точно определено време.

Булсатком IPTV се предоставя с абонаментните планове на Булсатком. Допълнителният пакет, достъпен само с Булсатком IPTV се доплаща допълнително, съгласно публикуваната тарифа.

Вашата конфиденциалност е много важна за Булсатком. Нашата политика за защита на личните данни, може да се прочете от общите условия на компанията.

Освен множеството HD канали, които Булсатком предлага в своята IPTV платформа, потребители имат достъп и до видео каталог с HD качество на материалите.

С всяко оборудване е прикрепена подробна инструкция за работа с нашите устройства.

Да, това е една от интерактивните услуги, които платформата предлага.

Да, IPTV предлага интерактивен ТВ справочник.

Обадете се на телефон *4800 за всички оператори по тарифния план на абоната.